Name of the wind – Patrick Rothfuss

Uff…jeg er ikke flink til å oppdatere denne bloggen min…
Men det har jo sine grunner til at det går tregt. Men! Jeg leser nå ihvertfall mange bøker. 🙂

Sist leste bok er:

Name of the wind av Patrick Rothfuss

Dette er en god og feit fantasy-bok! Vanligvis, når det gjelder slike feite blokker du VET kommer til å bli både 2, 3 og fire bøker lang, så mister jeg fort motet. Ting skal gå så fort med meg! Men denne….

Dette er – uten tvil – den beste fantasy/eventyr-boka jeg har lest! Jeg klarte bare ikke å legge den vekk! Den suger deg inn umiddelbart og introduserer først kun noen få karakterer, så det er lett å henge med. Et par usvarte spørsmål til og med, som gjør at du bare MÅ lese videre.

Vi møter Kvothe – eller Kote som han går ved i starten. Vi møter han midt i livet, han driver et vertshus og ingen vet hvem han egentlig er. Så kommer det en kar, som vet veldig godt hvem han er og tilslutt klarer han å få han til å innrømme det. For så å ønske å skrive ned hele hans historie. For ingenting er jo så bra som en god historie.
Kvothe går med på det og snart er vi sent tilbake til Kvothes barndom som omreisende underholder med sine foreldre og troppen. Ting viser seg etterhvert å bli både mørkere og fylt med mørk magi etter som tiden går. Noe ondt og gjemt i skygger trer inn i livet til Kvothe og endrer på alt. Absolutt alt.

Boken blir kalt «Day one», som betyr at denne boken er kun dag en av Kvothes gjenfortellig av sitt liv.
Vi møter universitetslærere med like mange fargerike personligheter som vi møter i Harry Potter, vi møter vakre, mystiske jenter, tøffe menn som vil gjøre alt for å stoppe Kvothe, magi, både lys og mørk, fremmede språk, drager, kamper, frykt og død.
Den har rett og slett alt. ALT!

Rothfuss skriver fantastisk bra. Språket flyter lett fremover og er elegant. Han skaper perfekte bilder og det var aldri vanskelig å se det hele for seg.

Bok 2 i serien er i salg og heter: The wise man’s fear
 Bok 3 kommer i 2014 og skal hete: The doors of stone

Terningkast: SEKS
Sider: 662
Kategori: Fantasy/Eventyr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Name of the wind – Patrick Rothfuss

  1. Rufsetufsa sier:

    Har vært nysgjerrig på denne i flere år nå og har lenge nølt. Ikke på grunn av tykkelsen. Det skremmer ikke meg. Men er det en bok for meg? Samtidig har jeg bare hørt positive ting om boka. Den virker jo veldig spennende 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s